Sverigesyndromet
Format: Flexband
Antal sidor: 342
Utg.datum: 2022.08.01
Förlag: Debattförlaget
ISBN: 9789198706130

Pris: 280 kr inkl. moms och porto

År ut och år in har jag vridit och vänt på frågor, beteenden och händelser inom ämnesområdet utan att begripa att de egentligen alla var bitar i samma pussel. Visst hade jag förstått hur flera av dem hängde ihop, men plötsligt såg jag hur de bildade ett mönster – allihopa! Det som fick mig att skriva den här boken är att det gick att lägga det pusslet.

Stockholmssyndromet syftar som bekant på att kidnappningsoffer solidariserar sig med kidnapparna, mot polisen som ska befria dem. Sverigesyndromet innebär att en nations regerande politiker och opinionsbildare ser det egna landets intressen och den egna befolkningens trygghet och välfärd som en underordnad fråga. Det är viktigare att ta sitt ansvar för att ”hjälpa världen”, det vill säga att axla rollen av en humanitär stormakt. Sverigesyndromet kännetecknas av att politiker med denna uppfattning i allmänna val ges fortsatt förtroende av väljare som vilseförts av medierna.

Sverigesyndromet drabbar framför allt Västvärldens välfärdsdemokratier. En fråga är varför denna självdestruktiva politik bör uppkallas efter just Sverige. Svaret är att Sverige är det land som gått längst i tillämpningen och därför bör utgöra ett varnande exempel för resten av världen. Se, så här illa kan det gå!

Swisha betalningen till 123-2181931. Maila mig sedan med adress och telefonnummer. Den mailadress jag numera föredrar är: koarnstberg@gmail.com

Jag skickar helst med DHL därför att de är pålitligare än Postnord. Vill du särskilt att jag skickar med Postnord, så ange det.

Du kan också betala till mitt plusgiro 463 33 86-0. Glöm då inte att märka betalningen med ett signum så jag vet vem som betalat.

Portotillägg för en bok till andra länder: 40 kr, för två böcker 90 kr

BIC NDEASESS
Iban SE6795000099601846333860

Karl-Olov Arnstbergdebatt_forlaget_logo_small